SLJ 7, 3. teden

Navodila za delo pri slovenščini za 3. teden

1. ura

V PowerPoint prezentaciji ZAIMKI najdete KAZALNE ZAIMKE. Prejšnji teden ste kazalne zaimke že reševali v DZ, danes pa si morate značilnosti kazalnih zaimkov še zapisati v zvezek. Pri pisanju bodite natančni! Na prosojnici št. 3 reši nalogo in sklanjanje zaimka TISTI fotografiraj ali prepiši v e-obliko in pošlji svojemu učitelju.  Nadaljujete z OZIRALNIMI ZAIMKI. V zvezek natančno prepišite značilnosti oziralnih zaimkov.

ZAIMKI – kazalni, vprašalni, oziralni – pregled 7. razred


2. ura

Lotite se reševanja nalog v DZ od strani 25 do 31. Na prosojnici št. 6 reši nalogo in sklanjana zaimka KDO in KAJ fotografiraj ali prepiši v e-obliko in pošlji svojemu učitelju. Smiselno je, da naredimo še POVZETEK vseh naučenih zaimkov v letošnjem letu, saj vam miselni vzorec nudi nekakšno oporo in vas spomni na najpomembnejše stvari že naučenih zaimkov.


3. ura

Uro boste namenili preverjanju rešitev nalog – v priponki so rešitve oziralnih zaimkov.

Oziralni zaimki - rešitve

 


4. ura

V zvezek najprej naredite povzetek snovi prejšnjega tedna: Opis življenja osebe. Prešli bomo na opis življenja skupine ljudi. Rešite naloge v DZ od strani 19 do 25, naslednji teden pa boste povzetek zapisali še v zvezek.

Opis življenja osebe

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja