SLJ 9, 5. teden

1. ura

Tole uro bomo zaključili obravnavo besedila Šarevčeva sliva, ki ga imaš že shranjenega. Preberi ga še enkrat in nato odgovori na vprašanja, ki so na delovnem listu. S pisanjem nadaljuj kar pod odgovori iz prejšnje ure. Z delovnega lista prepiši vprašanja in nanje sproti odgovarjaj. Pri nalogah izbirnega tipa prepiši samo pravilni odgovor. 12. nalogo prepiši v celoti, tako da izmed dveh ponujenih odgovorov izbereš enega. Rešitve nalog pošlji svojemu učitelju slovenščine.

Šarevčeva sliva DL 2

 


2. ura

V naslednjih urah nas čaka novo literarno obdobje, in sicer moderna. Preden pa se lotimo branja samih besedil, bomo ponovili in utrdili znanje o romantiki. Naredili bomo tudi kratko primerjavo med zadnjima obravnavanima obdobjema (romantika, realizem).

Tokrat boste imeli bolj interaktivne naloge. Danes v zvezek še ne bomo pisali nič.   😊

Zato pa boste imeli možnost reševanja dodatnih nalog …

Navodilo

Najprej ponovi, kar imaš v zvezku zapisano o obdobju romantike in pesmih Franceta Prešerna.

Nato odpri spodnjo povezavo, poslušaj posnetke in rešuj naloge. Ko nalogo rešiš, lahko takoj preveriš pravilnost odgovorov. Na naslednjo stran se premakneš s klikom na puščico na desni strani spodaj. Rešuj naloge na straneh 245 in 246.

https://eucbeniki.sio.si/slo8/2353/index4.html

Dodatne naloge (neobvezno). Naslednje strani v e-učbeniku se nanašajo predvsem na življenje in delo Franceta Prešerna. Ponovili boste tudi, kar ste izvedeli lansko leto na kulturnem dnevu Pot po Gorenjski. Rešujte naloge na straneh 247–248. Sproti lahko preverjate pravilnost odgovorov. Pri iskanju pravilnih odgovorov si lahko pomagate s spletnimi viri (Wikipedija, preseren.net).

http://www.preseren.net/slo/default.asp


3. ura

Pozdravljeni!

Med pregledovanjem vaših poslanih nalog o Šarevčevi slivi smo učitelji ugotovili, da vas kar nekaj učencev ni povsem razumelo besedila. Zato se bomo še nekoliko posvetili tej sliki Ivana Tavčarja. Naslednji teden pa bomo prešli na novo snov (zaradi praznika pa imamo ta teden samo 3 ure).

Navodila

Nadaljujemo v zvezku za književnost. Pod naloge o Šarevčevi slivi napiši majhen podnaslov Povzetek vsebine.
Na spodnjem gumbu te čaka naloga, ki ti bo pomagala, da si boš vsebino prebranega besedila lažje zapomnil/-a.

Šarevčeva sliva - povzetek

 

Ko opraviš nalogo na delovnem listu, v brskalnik Google vnesi spodnjo povezavo.

https://drive.google.com/open?id=1L0lvBb1h8BOG1hk6Wg9Q63NM0fET-geK

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja